Blogger Backgrounds

Wednesday, November 23, 2011

fligth delay . so, agak lambat untuk post benda ni .heheheh :D walaupun suda bertaip lama.. :)


assAlamUalaikUm…..
                sekArang ngAh holiday.. so , whAts wrong wIth it ? mmg la xdE salAh.. CUma sy jEp yg bOring… ngEh3~ apa yAng kitA pErlU bUat adAlah mEngisi mAsa cUti ni dEngan bEnda Yang bErfaEdah . gUnakan mAsa yAng dibEri dEngAn sEbaik mUngkin okaaayhhh ? firstly , time cuti ni , nk siApkan lEsen . hehE :D pAstu , bAca bUku jEp laa . nk kEja pUn cUti xdE la lama sangAt pOn . satu jEp , rindUkan gEng saya . (dayah , ana , reEn , Ja , zUe , lin , wani ) waaaaaa . miss them sO mUch ! (rAihAn najihah rOgaizat ) ( fyra , jannah , naj ,) uhmmmm . sabar jEp la… :( <3  rindUkan mEreka sgt3 ! bla blh jUmpa dEngan SemUa2 ni ?????????  
 alhAmdUlillah kitA masih dibErikan pEluAng untUk hidUp di bUmi Allah ini.. kAdang2 kitA rasA kitA da wAt yAng tErbaik dalAm hidUp kitA an ? tp , npE kitA masih x dpt nk cApai ap yg kitA harApkan ? kadAng2 kitA pOhon kEkuAtan , tp .. Allah bErikan kitA dUgaAn untUk dihadApi.. bilA kEbijAksanAan dipOhon , Allah bEri mAsalah untuk disElesAikan .. blA kAsih Allah yg dipohOn , Allah bg dUgaAn utk dihadApi .. dAn sEtiap yAng dipOhon pAsti diUji .. blA kitA fikirkAn balik , npE Allah bg mcm2 dugAan tUk kitA .. sebEnarnya Allah Nk kitA lebih dEkat dgnNYA dan sUpaya mEnjadi insAn yAng kUat ! ya Allah ! indAh kan .. ? “ ingingkAn mUtiarA sElamilAh laUtan , ingInkAn bAhagiA tEmpUhilah pEndEritaAn , inginkAn kEjayAan rElailah pEngOrbanAn ,kEtahUilah baHawa sEtiAp kEpahitAn itU sEbenArnya tErkAndUng 1000 kEmanisAn  .. :) ”  pAsti adA hIkmah disEbalik apa yAng bErlakU . kitA sEbagai hAmba hanYa mampu bErusaha .. Allah jUalah yAng mEnentUkan sEtiap sEsUatu itU ..
mAfhUm daripadA firmAn Allah s.w.t  : Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: "Jadilah!" maka terjadilah ia.  ( yassin : 82 )

bErsabArlAh dEngAn sEtiAp apa yg bErlakU , pAsti akAn berOleh keUntu gAn .. jalAnilAh kEhidupan dEngan SabAr dAn tAbAh .. J AlhAmdulillAh .. sEtiap yg bErlakU itU tidAk lain dan tidAk bUkan Untuk mEnguji kEsabarAn dAn kEimAnan hAmbaNYA ..

wassalam . wallahu yubarik fik  (^___^)

4 comments:

 1. Salam ziarah,,lame xtgk blog nie diupdatekan..hehe.papepn truskan blogging...!xde pn nme bella utk drindui.. ~cdey knk2 rbena nie :-p
  ** ‎"tidak Allah pikulkan sesuatu melainkan dgn kudrat hambanya,."sentiasa berfikir dan berzikir dgn setiap ujian ALLAH...tnpa ujian,dugaan & msalah idup nie tk happening sbb bile ad mslh/dugaan/ujian otak & akal kte akan sntiasa bpikir mncari jalan pnyelesaian...tp bile xde yg ingin diuji,,otak kte beku sbb xprlu bpikir ape...ape gune adanya otak & akal pkiran yg dkurniakan Allah nie lau xgune dgn sbaeknya...?
  pk2 & rnung2kan... ~smoga ia bmnfaat bt kte smue,insya'Allah.

  ReplyDelete
 2. ya ukhti ! syok baca post nii..hmm mmng menarik..
  adib sukaa~! hehe

  ReplyDelete
 3. menarik sungguh blog akak..
  adib suka sngat..hehe~..
  cantik blog niii

  ReplyDelete
 4. bella : heee~ rindu jgak kat bella..
  adib : thanks tgk blog akak.. x cntik pun dib :)

  ReplyDelete

welcome (^_^) kalau ada silap dan salah.. sila komen ya.....